Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити роботу сайту на найвищому рівні. Подальше використання сайту означає згоду на їхнє використання.

Навколишнє середовище та сталий розвиток

Понад 30 років ми вживаємо заходів для захисту нашого клімату та зменшення нашого екологічного сліду.

ДЛЯ КРАЩОГО МАЙБУТНЬОГО

Soudal вже впровадив низку змін у сфері сталого розвитку та циркулярної економіки, багато з яких ще планується. Детальну інформацію по темі можна знайти на сайті та в презентації.

Протягом десятиліть продукція Soudal підтримує процес енергозбереження завдяки своїм властивостям і високим параметрам ізоляції. В даний час компанія зосереджена на зниженні споживання енергії під час виробництва цієї продукції. Ми зменшуємо наш вуглецевий слід під час транспортування через глобальну мережу з 24 виробничих заводів, розташованих у безпосередній близькості від наших торгових точок. Ми також використовуємо відновлювані джерела енергії на деяких заводах.

Ми також просуваємо принцип сталого розвитку та циклічного управління ресурсами. Ми збільшили кількість перероблених матеріалів, виключили небезпечні речовини та замінили їх менш шкідливими замінниками. Ми впровадили рішення екологічних технологій на основі води, що сприяє кращій якості повітря, а також розробили нові процеси переробки відходів та їх значного скорочення.

У процесі виробництва ми використовуємо відповідну сировину, а також зменшуємо відходи упаковки. Використані пінополіуретанові банки переробляємо, а завдяки використанню тонкостінних картриджів ми значно зменшуємо кількість пластикових відходів. Наша клейка

Упаковка в основному виготовлена з перероблених матеріалів.

ЕНЕРГІЯ

Проблему енергозбереження ми вирішували задовго до того, як вона набула глобального значення. Soudal є провідним світовим виробником високоякісного пінополіуретану, який широко використовується в будівництві та інших галузях економіки. Довговічність і чудові теплоізоляційні параметри роблять цей продукт таким, який відіграє величезну роль в процесі зниження витрат енергії. Ми зосереджуємося як на продуктивності нашої продукції, так і на зниженні споживання енергії під час її виробництва. Ми виготовляємо продукти в 24 місцях по всьому світу, таким чином задовольняємо потреби місцевих ринків і заощаджуємо транспортні витрати. Деякі з наших заводів уже працюють на сонячній енергії, ми також інвестуємо в геотермальну та вітрову енергію.

СИРІ МАТЕРІАЛИ

Soudal розвиває циркулярну ресурсну економіку. Наша мета — збільшити кількість вторинної сировини та зменшити кількість первинної сировини. Протягом десятиліть ми замінювали небезпечні речовини на менш шкідливі, зосереджуючись на продуктах на водній основі та рішеннях для покращення якості повітря. Відходи виробництва максимально переробляються. Наше стратегічне партнерство з DNCP, піонерами в переробці та відновленні органічної сировини, дозволяє нам відновлювати розчинники та повторно використовувати їх в інших галузях.

УПАКОВКА

Ідея циркулярної економіки також визначає розвиток нових пакувальних технологій. Soudal хоче не тільки зменшити споживання сировини, але й кількість відходів, які утворюються при упаковці продуктів. Ми є співавторами рішення для переробки поліуретанової піни „PDR”, яке дозволяє переробляти 98% зібраних банок. Завдяки впровадженню тонкостінних і, отже, легших картриджів, нам вдалося зменшити кількість пластикових відходів приблизно на 285 тонн на рік. Крім того, ми заохочуємо використання трубчастих мішків як ущільнювачів. Ми успішно представили на багатьох ринках клейку упаковку, яка складається з 75% вторинної сировини. Вже наступного року ми досягнемо мільйона переробленої упаковки.

ПРОДУКЦІЯ SOUDAL, ОСОБЛИВО НАША ПІНОПОЛІУРЕТАНА, ДОПОМАГАЄ ЗМЕНШИТИ СПОЖИВАННЯ ЕНЕРГІЇ ШЛЯХОМ ЗМЕНШЕННЯ ВИТРАТ ЕНЕРГІЇ.

Пінополіуретан є ізоляційним матеріалом, який має багато форм і застосувань. У будівництві пінополіуретан використовується для ізоляції дахів, підвалів, підлог, промислових будівель і діафрагмових стін. Пінополіуретан зарекомендував себе як надійний матеріал не тільки завдяки своїм високим ізоляційним властивостям, але й завдяки численним застосуванням. Пінополіуретани Soudal характеризуються найвищими параметрами теплоізоляції, тому забезпечують ідеальну герметичність і таким чином зменшують витрати енергії та коштів. Пінополіуретани також запобігають проникненню повітря в монтажний зазор навколо дверей або вікон, завдяки чому покращуються не тільки теплові а й акустичні властивості будівлі. Особливим продуктом є Flexifoam – піна з індексом гнучкості в рази перевищує традиційні піни, стійка до стиснення і розтягування. Flexifoam відмінно усуває прогини і деформації, що виникають в процесі експлуатації будівель, і тим самим захищає трали всіх будівельних щілин.

SOUDAL – ПІОНЕР У ПРОДУКЦІЇ З НИЗЬКИМ РІВНЕМ ВПЛИВУ НА СЕРЕДОВИЩЕ

Soudal постійно впроваджує якісні інноваційні рішення, які покращують екологічні параметри виробленої продукції. Filling & Damping SMX від Soudal для сектору DIY ( Do It Yourself – зроби самостійно) була першою піною без ізоціанатів на ринку, яка має всі переваги та ізоляційні параметри класичного пінополіуретану і не подразнює при контакті зі шкірою. Унікальна формула, розроблена компанією Soudal, не містить галогенів та ізоціанатів, значно випередила свій час і є інновацією в будівельній галузі.

Для професійного сектора компанія Soudal розробила Soudafoam PURE з поліуретану з низьким вмістом ізоціанатів (<0,1%). На відміну від інших поліуретанових пінопластів, ця піна не лише не містить галогеновмісних піноутворювачів та антипіренів, але також не містить пластифікаторів, хлорованих парафінів, TCEP та TCPP. Як наслідок, він забезпечує найвищі можливі параметри з точки зору гігієни та безпеки праці, а також є особливо екологічним.

В останні роки Soudal розробила ряд продуктів без розчинників, які можуть замінити традиційні технології. Ці продукти є прикладами постійного розвитку та інвестицій у дослідження. Soudal є піонером на ринку монтажних клеїв на водній основі з надзвичайно високою початковою липкістю. Завдяки високій початковій клейкості склеєні елементи більше не потрібно підтримувати після пресування під час затвердіння клею.

ПРОДУКЦІЯ „З ДУЖЕ НИЗЬКИМ ВИКИДОМ” ІЗ МІТКОЮ GEV EMICODE® EC1PLUS

Продукти з позначкою «дуже низький рівень викидів» і маркуванням GEV EMICODE® EC1PLUS є сучасними будівельними матеріалами з низьким рівнем викидів, які не містять розчинників і гарантують найкращий захист від забруднення повітря в приміщенні, забезпечуючи високий рівень охорони здоров’я та навколишнього середовища. Сертифікат видається асоціацією GEV (Промислова організація), яка перевіряє викиди продуктів для створення підлоги, клеїв і будівельних матеріалів у дуже обмежений спосіб. Навіть найдрібніші сліди летких органічних сполук (ЛОС) у повітрі можна ідентифікувати та визначити кількісно за допомогою високочутливого лабораторного аналізу, такого як газова хроматографія з мас-спектрометрією, і за допомогою стандартизованих методів тестування.
Три приклади продуктів Soudal, які сертифіковані EC1+ і пропонують найкращі можливі рішення для оптимальної якості повітря в приміщенні:

СТАНДАРТ СИСТЕМИ ЕКОЛОГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ISO 14001

Виробничі потужності Soudal в Турнхауті пройшли перевірку та отримали СЕРТИФІКАТ ISO 14001. Це означає, що всі процеси, пов’язані з виробництвом продукції, здійснюються в компанії таким чином, щоб мінімізувати негативний вплив на навколишнє середовище.

Важливим аспектом для Soudal є скорочення та переробка відходів після виробництва. Soudal зменшує кількість речовин, матеріалів і сировини, що використовуються у виробництві, використовуючи повністю автоматичні міксери. Завдяки цьому вдається мінімізувати витрати в процесі виробництва і зменшити потребу в очищенні обладнання.

Відходи, що залишаються в процесі виробництва, значною мірою переробляються. Папір і картон, пластик, залізо, дерево, олія, електроніка, чорнильні картриджі тощо відокремлюються та піддаються спеціальній подальшій обробці. Крім того, компанії з утилізації відходів із заводів Soudal зобов’язані енергетично переробляти залишки матеріалів, що означає, що вони повинні генерувати енергію.

ВАЖЛИВА НЕ ЛИШЕ ПЕРЕРОБКА

Soudal також впровадив заходи для мінімізації споживання води у виробничому циклі, а в деяких процесах використовувалися системи відновлення дощової води. Впроваджено технологію очищення ковша засобами, що не містять розчинників. Для оптимізації споживання з точки зору економії електроенергії було встановлено високоефективне освітлення в новій будівлі R&D(budynku badawczo – rozwojowym) і виробничих зонах, включаючи датчики руху. З іншого боку, тепло, яке виробляється компресорами в процесі змішування, використовується для обігріву приміщень, що сприяє економії енергії центрального опалення.

Soudal постійно шукає найбільш енергозберігаючі та екологічно безпечні рішення.

Екологічні сертифікати:
  • LEED
  • БРІМ
  • Tight Vent Europe (прихильність до енергоефективного будівництва)
  • Членство в Responsible Care через Essenscia
  • FEICA: Асоціація європейської промисловості клеїв та герметиків